Mooi gemaakt..... DNA-sjaal.

Na dik 1,5 jaar breien is de DNA-sjaal af. Hiervoor gebruikte ik 1 streng Rowan Fine Art in de kleur Raven. Dit garen is een mix van merinowol, mohair en moerbijzijde en breit erg fijn en voelt zacht aan.

Lees meer...

Mooi gemaakt.... Kvikk Lunsj mutsj.

Ergens vorig jaar zag manlief op Feesboek een Noorse moeder die een leuke muts voor haar zoon aan het breien was en wilde er ook wel zo één. Na wat rondneuzen op het internet kwam ik uit bij een Noors wolbedrijf dat complete pakketen verkoopt om zo'n muts te kunnen maken.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Sokken en polswarmers.

De sokken en polswarmers waren precies op tijd klaar, voordat kindlief terug kwam van haar verregende wandelvakantie. Maar hier kan ze zich straks lekker warm mee houden op haar studentenkamertje.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een vest en een trui.

Toen ze ooit eens klein waren, breide ik als eens een trui en een vast voor beide kindliefs. Maar tien jaar later werd het tijd voor vervanging (oudste droeg haar vest nog toen het allang te klein was).

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een Noorse trui.

Ieder jaar als wij naar Noorwegen op vakantie gingen, kregen wij van schoonmama een Mission Impossible mee, namelijk het vinden van een Noorse katoenen trui. Nu vonden we heel veel Noorse truien, maar de meeste zijn met wol gebreid. En de katoenen truien die we wel tegenkwamen waren vaak te bont.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een Nordlys-sjaal.

Vorig jaar waren we tijdens onze vakantie in Noorwegen in het dorpje Sunndalsøra beland. Hier was niet zo heel veel te beleven, dus slenterden we wat door het winkelcentrum. Gelukkig voor mij hadden ze daar wel een handwerkwinkel en kwam ik een hele mooie bol wol tegen.

Lees meer...