Das Mooi..... Opgeruimd.

Onlangs ben ik jarig geweest en heb ik een nuttig cadeau gevraagd. Aangezien mijn scrapplek vaak onoverzichtelijk was door alle materialen en gereedschappen, wilde ik iets wat voor meer orde zou zorgen.

opgeruimd 001

Dit systeem van Ikea heet Sk├ądis en bestaat uit een bord waarop je verschillende haken, klemmen en bakjes kunt bevestigen. Mijn jongste kindlief had dit op haar kamer in gebruik en ik zag voor mezelf ook mogelijkheden om mijn hobbyspullen netjes op te ruimen.

opgeruimd 004

In de catalogus online bekeek ik wat ze allemaal hebben binnen deze serie en maakte ik mijn keuze. Het enige wat nu nog ontbreekt is een rolhouder voor de keukenrol. Deze hadden ze niet meer liggen toen we gingen shoppen.

opgeruimd 005

Inmiddels hangt het systeem al een paar weken op en heb ik een plekje gevonden voor alle spullen die voorheen op onhandige plekken waren opgeruimd. Ik had ooit eens laarzenklemmen op de kop getikt en deze gebruik ik nu om mijn snijmatten van de Cameo op te hangen. Ik heb al een aantal keer gehobbied en merk dat ik nu veel sneller en makkelijker weer alles heb opgeruimd.

opgeruimd 003

Voor mijn la met mini-Distress inkt heb ik zelf iets gemaakt. Je kunt op internet vanalles vinden, maar is vaak vrij prijzig of alleen in Amerika te bestellen. Dus heb ik met Silhouette Studio mijn eigen opslagsysteem ontworpen en uitgesneden met de Cameo. Hiervoor gebruikte ik dik, wit cardstock.

opgeruimd 002

Nu heeft elk doosje zijn eigen vakje en schuift niet meer alles door elkaar als ik er een aantal doosjes uitpak. Voor bijna elke kleur heb ik nog een foamkussentje, deze zit aan de onderkant van het doosje.

opgeruimd 006

Dit jaar ben ik niet de enige die haar bezem door de hobbykast haalt. Ik volg Kristina Werner en zij is ook aan het opruimen geslagen en geeft allerlei tips om met minder spullen toch hele leuke dingen te maken. Zij noemt dit Capsule Crafting.