Das Mooi..... Signature lettertypes

Al vanaf het begin dat ik scrapbook ben ik gek geweest op lettertypes of fonts (op z'n Engels). Door de jaren heen heb ik er honderden verzameld op mijn computer.

Er staan nu 1327 items in de Fonts-map, daar staan natuurlijk ook de systeemfonts e.d. bij, maar dus ook alle andere fonts. Wanneer ik een scrapbookpagina maak, probeer ik een passend lettertype te vinden. Bij bepaalde projecten gebruik ik een vast lettertype. Voor mijn foto-albums van de vakanties naar Noorwegen gebruik ik bijvoorbeeld Dream Orphans.

dream orphans font

Het is een rustig lettertype en tijdloos, daarnaast is het mooi wanneer je het print, maar kan ook goed gebruikt worden om uit te snijden met de Cameo. Als ik kaarten maak, gebruik ik vaker stempels. Het nadeel daarvan is, dat je dan dezelfde stempels gebruikt als de rest van Nederland of de wereld. Het liefst maak ik kaarten met een eigen justje erover, vandaar dat ik vorig jaar gezocht heb naar lettertypes voor in die eigen jus.

signatures

Er is gekozen voor verschillende soorten lettertypes, zodat ik kan afstemmen op het onderwerp van de kaart of de persoon waarvoor deze is bestemd. Hieronder zie je ze nog eens een voor een uitgelicht.

Camping Holiday van Hanoded Fonts

camping_holiday.png

Candle Mustard van Suthi Srisopha

candle mustardGrobold van Guy Buhry

grobold

Hugs and Kisses van Misti's Fonts

hugs and kisses

KG Beneath your beautiful van Kimberley Geswein

kg beneath your beautifulSimplicity en Yummy Cupcakes van Vanessa Bays

simplicity

 

yummy cupcakes