Das Mooi..... Templatemaker.

Tijdens het bekijken van een filmpje van Kristina Werner werd er in de reacties een website genoemd, waarmee je makkelijk zelf enveloppen kunt maken. Dit was natuurlijk het uitzoeken waard en ging ik naar Templatemaker.nl.

temlatemaker

Op deze website kunt je allerlei templates maken voor papieren voorwerpen. Eigenlijk gaat het om allerlei vormen van verpakkingsmateriaal, of het nu gaat om een doosje, een envelop of een tasje. Bovenaan de pagina staan de verschillende voorwerpen en als je een voorwerp klikt, scrolt de pagina naar het detailvenster.

dikke envelop

Je kunt daar al de maten voor jouw ontwerp invullen (in inches, millimeters of centimeters), maar je kunt voor meer mogelijkheden doorklikken (More options) naar de volgende pagina. Wanneer je tevreden bent over je ontwerp, kun je het downloaden. Niet alleen als PDF, maar ook als snijbestand voor bv. de Silhouette.

envelop

Zo heb ik al een envelop met een groot formaat met de Cameo gesneden. Ik heb een scoring board om enveloppen te maken, maar daar is het grootste formaat 16 x16. Nu kon ik uit een gekleurd A3-vel een envelop snijden van 15 x 20. Ik zal zeker nog vaker gebruik maken van deze site, zeker nu ik de ontwerpen als snijbestand kan opslaan.