Moi..... Bezig met weer een sjaal, nu van sokkenwol.

Dit maal is het geen project van mijn schoonmoeder dat ik overneem, maar wel één van een andere oude dame. Ze had 2 bollen Annell Super Extra gemeleerd 2257 grijs gekocht bij de lokale handwerkwinkel om sokken van te breien, maar dit garen was haar toch te dun.

annell super extra

Ze had de sokken al tig keer uitgehaald, maar ze kon er niet mee overweg. Vandaar dat ik de bollen van haar overnam en er vervolgens een sjaal van ging breien. Ik heb er nog 2 bollen bijgehaald in de winkel en ben een aardig eind op weg. Het patroon vond ik natuurlijk weer op Drops en wel hier.

patroon grijze kant sjaal

Normaal gesproken heb ik een patroon zo door, maar bij deze duurde het wat langer. Dat ligt niet aan het patroon maar aan mijzelf. Ik brei de sjaal op een rondbreinaald, zodat ik beide helften tegelijkertijd aan het breien ben. Het schiet al aardig op en de sjaal voelt zacht aan. Door de sokkenwol is het een lichte sjaal (qua gewicht), maar ook warm.

grijzekant 001

Na afloop zal ik nog wel moeten blocken, om een mooier uiterlijk te krijgen, nu is het nog wat bobbelig. "Mijn" mevrouw is inmiddels met andere wol een nieuwe poging aan het ondernemen met het breien van een paar sokken. Nu heeft ze in haar leven misschien wel honderen paren gebreid, maar bij haar laten haar handen en vingers haar in de steek. Toch vind ik het leuk om met haar mee te kijken hoe zij haar sokken breit. Met name dan de hiel, die breit ze dubbel en dat ziet er anders uit dan bij mij.

grijzekant 002