Moi..... Wat doe je in een stormachtige vakantie?

Terwijl hier net over de grens de tornado's door het dorp razen en in ons eigen land ook de pannen van het dak waaien en de bomen hun dooie takken verliezen, heb ik lekker vakantie.

De eerste dagen zijn besteed om de kamers van de kindliefs te verfraaien met schoenenkasten en ophangsystemen, daarna waren pap en mam total loss. Niet dat het klussen was zo vermoeiend, maar wel het uren rijden in regen en wind om op die kamers te komen en dan weer terug naar huis.

klooien 008

Vandaar dat ik de afgelopen dagen niet veel bijzonders heb gedaan, alleen wat geklooid en geklungeld. Op het blog van Kristina Werner had ik nog wat leuke ideeën gezien om uit te proberen. Zo heeft ze verschillende vlogs gemaakt waarbij ze verschillende kleurencombinaties uitprobeerd met Distress Oxide. Deze inkt heb ik niet en heb de combinaties gemaakt met de normale Distress Inks.

Hiervoor heb ik kleine stukjes aquarelpapier (Canson, 200g/m², gekocht bij Pipoos) gesneden. Daarnaast heb ik met Cameo uit een stukje plastic sjablonen gesneden. Ten eerste om te proberen of ik een sjabloon zo kan maken met Cameo en ten tweede om te kijken wat dan het resulaat is.

sjabloon 001

Het snijden uit het plastic ging uitstekend en het gebruik met het aanbrengen van de inkt verliep vlekkeloos (mijn vingers niet meegeteld). Het stukje papier zette ik vast met een stukje afplaktape (Tesa van de bouwmarkt), net als het sjabloon. Op deze manier blijft alles op zijn plaats tijdens het aanbrengen van de inkt. Nu had ik alleen niet genoeg sponsjes, maar daar bood het Kruidvat uitkomst. Daar heb ik ooit goedkope make-up sponsjes gekocht. Deze kun je goed gebruiken als alternatief. Ik heb ze op maat geknipt en zo per kleur onder in het doosje geklemd.

alternatief 001

klooien 002

Een ander idee dat ik uit wilde proberen, zie je in onderstaande video van Kristina. Hierbij maakt ze gebruikt van aquareltechnieken om kleur aan te brengen op papier.

Ik heb wel aquarelverf, maar besloot in dit geval om NeoColor II krijtjes te gebruiken.

klooien 003

klooien 005klooien 006

Dit waren voor nu wat uitprobeerseltjes, waarvan ik tevreden ben over het eindresultaat en dus zeker zal gaan gebruiken bij toekomstige kaarten of scrapbookprojecten.