Mooi gemaakt..... Sokken en polswarmers.

De sokken en polswarmers waren precies op tijd klaar, voordat kindlief terug kwam van haar verregende wandelvakantie. Maar hier kan ze zich straks lekker warm mee houden op haar studentenkamertje.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een vest en een trui.

Toen ze ooit eens klein waren, breide ik als eens een trui en een vast voor beide kindliefs. Maar tien jaar later werd het tijd voor vervanging (oudste droeg haar vest nog toen het allang te klein was).

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een Noorse trui.

Ieder jaar als wij naar Noorwegen op vakantie gingen, kregen wij van schoonmama een Mission Impossible mee, namelijk het vinden van een Noorse katoenen trui. Nu vonden we heel veel Noorse truien, maar de meeste zijn met wol gebreid. En de katoenen truien die we wel tegenkwamen waren vaak te bont.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een Nordlys-sjaal.

Vorig jaar waren we tijdens onze vakantie in Noorwegen in het dorpje Sunndalsøra beland. Hier was niet zo heel veel te beleven, dus slenterden we wat door het winkelcentrum. Gelukkig voor mij hadden ze daar wel een handwerkwinkel en kwam ik een hele mooie bol wol tegen.

Lees meer...

Mooi gemaakt..... Een Zeeuwse trui.

Ik ben er niet geboren, maar wel voor het grootste gedeelte getogen en ik heb zeker nog heel veel heimwee, maar ik voel me thuis in Zeeland. Maar ik ga ook graag op vakantie naar Noorwegen en wilde wel eens een echte Noorse trui breien.

Lees meer...

Mooi gemaakt.... Een paar sokken.

Op vakantie mocht ik mijn haakwerk niet meenemen. Een buurvrouw op de camping was sokken aan het breien en toen sloeg het handwerkvirus toch weer toe. Gelukkig kun je in Noorwegen zelfs in de kleinste plaatsjes wel een winkel vinden waar ze wol en naalden verkopen.

Lees meer...