Mooi gemaakt..... De droomdeken is af.

Na een aantal weken haken is hij af, de deken voor de jongste.

deken 005

Volgens mij had ik in totaal 14 bollen Royal gekocht, maar die heb ik niet allemaal gebruikt. Dit garen is wel dunner dan het garen dat ze voor het origineel hebben gebruikt, dus toen het patroon "op" was, vond ik de deken nog wat kort. Dus heb ik er nog een paar extra banen aangehaakt. De deken heb ik trouwens gehaakt met de volgende diktes: 4, 5 en 6 mm.

deken 007

De eerste toegevoegde baan haakte ik met de stersteek. Deze steek had ik al eerder gehaakt in andere dekens en ik vind het een leuke steek om te maken.

deken 008

De volgende twee banen heb ik steken gebruikt uit de "Last Dance on the Beach" deken van Scheepjes. Dit patroon is van week 12 waarbij je een soort golfjes krijgt.

deken 010

Deze baan maakte ik aan de hand van het patroon van week 8, dit maakt een soort wafelmotief. Hier vind je de beschrijving voor dit motief. De laatste baan heb ik zelf "verzonnen", hierbij wisselde ik een rij vasten af met halve stokjes. Bij het haken van de rand heb ik geen steken geteld, als het nodig was, heb ik gewoon wat gesmokkeld, dat is het voordeel van haken.

Tot slot nog de kwasten gemaakt. Eerst draad rond een dienblad gewikkeld en vervolgens doorgeknipt. Vijf draadjes bij elkaar pakken en een kwast geknoopt. Jongste vond dit ietwat onnodig, maar vroeger vond die de draadjes in de zuurkool ook niet nodig om te eten! Nu vind ik blocken niet nodig, dus de deken is zo in de koffer mee naar de studentenflat.

Nu heb ik nog bollen over, dus misschien krijgt de oudste ook een Droomdeken...... Maar ik moet eerst schoonmoeders blij gaan maken met haar trui.