Mooi gemaakt..... Een bruine sjaal.

Eigenlijk had ik een ander project in gedachten toen ik deze wol kocht. Ik was er ook al mee begonnen en kwam erachter dat ik het resultaat niet zo mooi vond als het origineel.

cowl jellina

Op de website van Jellina Creations zag ik deze cowl en ik had dus bedacht om de beschrijving te gebruiken voor een sjaal. Hiervoor had ik Invicta Colour van Scheepjes gekocht en bruine wol van Bergère. Deze waren toch iets te verschillend van dikte, waardoor het niet mooi werd. En aangezien ik het patroon van mijn oude klasgenoot van de basisschool natuurlijk wel eer aan wilde doen, koos ik voor een andere eindbestemming. Deze cowl houdt ik echter wel in mijn achterhoofd...... En voor dat je denkt, dit artikel heb ik toch al gelezen, dat klopt, maar nu ga ik vertellen wat ik van de Bergère heb gemaakt.

patroon bergeresjaal

Bergère dus..... en ook maar weer een modelletje van Drops geplukt. Voor dit garen koos ik deze sjaal uit.

bergeresjaal 003

De sjaal wordt in twee delen gebreid en dan na afloop aan elkaar gehecht. Om te zorgen dat beide helften gelijk waren, heb ik ze tegelijkertijd op een rondbreinaald gemaakt. Het eindresultaat is korter dan het origineel. Ik had maar 4 bollen van het bruine garen en dit was een kleur die bij mijn winkel uit de collectie ging, dus kon ik deze niet meer bijkopen.

bergeresjaal 002