Mooi gemaakt..... Een geinig kussen.

Een jaar of wat geleden kwam ik ergens op het net een leuk idee voor een kussen tegen gemaakt uit oude versleten spijkerbroeken. Ik kan het helaas niet meer terugvinden, maar het is geen moeilijk project.

Allereerst heb je een aantal oude spijkerbroeken nodig en bij voorkeur dus niet de lievelingsspijkerbroek van je dochter (ze vindt het nog steeds stomme kussentjes). Vervolgens knip je een heleboel cirkels uit de broeken. Het geeft een leuk effect als je het kleurverschil onder een zak of de stiksels van de zijnaad of de broekzak deel laat uitmaken van de cirkels.

kussen 001

Voor deze kussens knipte ik in totaal 100 cirkels met een diameter van 8 cm. Ik had hiervoor een mal gemaakt het Silhouette Studio die bestond uit een cirkel van 8 cm en daar binnenin een vierkant. Nadat ik alle cirkels had ik geknipt, maakte ik van de ronde mal een vierkant, zodat ik die weer kon gebruiken om alle cirkels aan elkaar te naaien. Dit deed ik door banen te maken van 5 cirkels en dan door 5 banen aan elkaar te naaien.

kussen 002  kussen 003

Om het beoogde effect te krijgen leg je de cirkels en de banen met de verkeerde kanten op elkaar, zodat de naad aan de goede kant komt te zitten. Als je de 5 banen van 5 cirkels hebt vastgestikt, strijk je de naden plat. Zo kun je de naden makkelijker vastnaaien met een zigzagsteek. De buitenrand werk je af met een zigzag, voordat je de sloop in elkaar zet. Zelf heb ik geen rits in de sloop gemaakt, maar 2 helften op elkaar gestikt aan drie kanten. Vervolgens deed ik de vulling erin en heb daarna de laatste naad gesloten.

 kussen 004  kussen 005