Mooi gemaakt..... Een gezellige sjaal - Hygge.

Net als vele anderen heb ik dit jaar meegedaan met de Crochet A Long (CAL) van Scheepjes, de Hygge-sjaal.

scheepjeshygge

Voor het eerst zag ik een pakket dat mij aansprak en hetzelfde gold voor de prijs. Het pakket kreeg ik officieel voor mijn verjaardag en officieus een paar weken later, aangezien het Rainbowpakket niet aan te slepen bleek in de diverse handwerkzaken.

hygge 001

Aangezien ik al eerder gehaakt en geborduurd had, kon ik aardig bij blijven als er weer een nieuwe beschrijving verscheen op de website van Scheepjes. Soms sloeg ik wel eens een week of wat over. We begonnen met haken in de winter, de laatste steken werden, door mij in ieder geval, in het zonnetje gemaakt.

hygge 006

Waar ik de hele sjaal trouw het patroon volgde, ben ik bij de randen een andere toer opgegaan. Ten eerste heb ik andere kleuren gekozen, de 2 blauwe garen aangezien dit mijn lievelingskleur is in combinatie met de donkere tint geel. Ten tweede heb ik na de verspringende toer in kleur er nog een toer vaste achteraan gehaakt, zodat je de kleuren beter ziet. Ten derde heb ik het picotrandje voor de lange zijdes van de sjaal gebruikt, om ten slotte voor de korte kanten een soort hartenrandje te haken.hygge 005De beschrijving hiervan vond ik op Pinterest deze randjes en ik gebruikte dus de onderste. Ik kwam precies uit met de bol garen, ik heb er nu nog 2 over en 1 hele bol rood en nog best wel wat van alle andere kleuren. Ik heb al een idee wat ik met de achterkant wil gaan doen, in ieder geval voeren, de stof heb ik echter nu nog niet.

hygge 008