Mooi gemaakt..... Een Nordlys-sjaal.

Vorig jaar waren we tijdens onze vakantie in Noorwegen in het dorpje Sunndalsøra beland. Hier was niet zo heel veel te beleven, dus slenterden we wat door het winkelcentrum. Gelukkig voor mij hadden ze daar wel een handwerkwinkel en kwam ik een hele mooie bol wol tegen.

viking nordlys 964

Helaas is deze wol niet in Nederland te koop, het is een Noors merk Viking. De wol heeft echt de kleuren van het noorderlicht en het heeft een mooi verloop. Het is wel echte wol, dus de sjaal kriebelt wel een beetje.

patroon sjaal

Op Drops Design vond ik het patroon voor een sjaal. Bij het origineel zit een er onderaan een stuk dat aan elkaar is gemaakt, zodat je het andere eind erdoor kunt halen. Maar in de praktijk bleek ik dit niet handig te vinden, dus heb ik dit er afgesloopt. En het Vikinggaren is van een dikkere kwaliteit en valt hij anders dan het origineel. Inmiddels heb ik deze sjaal al heel vaak gedragen en dat kun je op de foto's duidelijk zien.

nordlyssjaal 002

Er zitten vouwen in vanwege het knopen en hij begint wat te vervillen door het dragen. Hier wordt hij wel zachter van, dat is altijd goed.

nordlyssjaal 004

Je breit de sjaal geheel in ribbelsteek, dus alle naalden recht. Aan de beide randen brei je een motiefje volgens een teltekening. Zelf heb ik hier even op gepuzzeld, voor ik het uitgevonden had, hoe ik het moest lezen. Als ik tijd heb zal ik het nog eens uitzoeken en een aangepaste teltekening plaatsen.

nordlyssjaal 003