Mooi gemaakt.... Een paar sokken.

Op vakantie mocht ik mijn haakwerk niet meenemen. Een buurvrouw op de camping was sokken aan het breien en toen sloeg het handwerkvirus toch weer toe. Gelukkig kun je in Noorwegen zelfs in de kleinste plaatsjes wel een winkel vinden waar ze wol en naalden verkopen.

buurvrouw

Zonder patroon bij de hand ben ik begonnen en was best al een eind op weg met 1 sok toe-down tegen het eind van de vakantie.

sokken 001

Eenmaal thuis heb ik de boel uitgehaald aangezien ik vreesde voor het enkele-sok-syndroom en verder vond ik ook jammer dat ik het garen niet geheel kon op gebruiken. En omdat ik wilde leren om sokken toe-up te breien, ging ik op zoek naar een patroon en instructies. Het patroon (nr. 118-35) vond ik bij hier bij Drops Design.

drops sokken Op Youtube vond ik duidelijke filmpjes, hoe je deze sokken moet breien en na deze bekeken te hebben kon ik beginnen.

Ik had al eerder mouwen op een rondbreinaald gemaakt om er voor te zorgen dat ik 2 identieke exemplaren kreeg. Dus het breien van een paar sokken op een dergelijke naald is geen onbekende handeling. Het patroon Drops heb ik wel aangepast, want dit begint bij de boord en ik hoef bij de toe-up geen spie te breien. De boord heb ik zo gebreid, dat hij rond afloopt. Ze zijn bijna af.

sokken 002