Mooi gemaakt..... Een tafelkleedje, oh nee toch een sjaal.

Eigenlijk had ik een ander project in gedachten toen ik deze wol kocht. Ik was er ook al mee begonnen en kwam erachter dat ik het resultaat niet zo mooi vond als het origineel.

cowl jellina

Op de website van Jellina Creations zag ik deze cowl en ik had dus bedacht om de beschrijving te gebruiken voor een sjaal. Hiervoor had ik Invicta Colour van Scheepjes gekocht en bruine wol van Bergère. Deze waren toch iets te verschillend van dikte, waardoor het niet mooi werd. En aangezien ik het patroon van mijn oude klasgenoot van de basisschool natuurlijk wel eer aan wilde doen, koos ik voor een andere eindbestemming. Deze cowl houdt ik echter wel in mijn achterhoofd......

patroon invictasjaal

Invicta dus..... en ook maar weer een modelletje van Drops geplukt. Voor dit garen koos ik deze sjaal uit. Mijn gezinsleden hebben een iets andere smaak dan ik, vandaar de titel van dit artikel, zij vinden het dus een tafelkleed. Dus als ik rustig alleen boodschappen wil gaan doen, doe ik deze sjaal om en niemand die met mij over straat wil!

invictacolour975

De sjaal wordt gebreid op een rondbreinaald en door te meerderen in de zijnaden en aan het uiteinde groeit de sjaal steeds verder. Ik had maar 1 bol van dit mooie garen (ik hou ook erg van de combinatie blauw en bruin) en maar gelukkig was de wol nog wel te koop in mijn winkel.

invictasjaal 004

Het grootste deel van de sjaal brei je gewoon in tricotsteek en de onderrand is een motiefje in ribbelsteek. Ten slotte werk je de onderrand nog af door een picotrandje te haken. Om te voorkomen dat de sjaal heel erg gaat lubberen, heb ik rondom de hele sjaal nog een randje met vasten gehaakt.

invictasjaal 003

invictasjaal 002