Mooi gemaakt..... Een vest en een trui.

Toen ze ooit eens klein waren, breide ik als eens een trui en een vast voor beide kindliefs. Maar tien jaar later werd het tijd voor vervanging (oudste droeg haar vest nog toen het allang te klein was).

Net als 10 jaar eerder werden het weer modellen van Drops, zowel het patroon als het garen. Dit zijn de modellen Drops 150/14 (vest) en 150/15 (trui).

drops vest drops trui

Het garen is Lima, een mix van 65% wol, 35% alpaca, lekker warm dus. Voor de oudste maakte ik het vest in de originele kleuren: grijs, naturel, robijnrood en heidekruid. De jongste kreeg een trui in de kleuren grijs, naturel, petroleum en grijsblauw.

vest en trui 001

De trui en het vest zijn voorzien van een pas, hierbij brei je het lijf en de mouwen tot een bepaalde hoogte en je gaat dan de mouwen meebreien met de rest. Dit geeft een mooi resultaat, zonder ontsierende naden.

vest en trui 002

vest en trui 003 vest en trui 006

De eerste 2 jaar nadat ze klaar waren werden de kledingstukken niet veel gedragen, hier in Nederland is het vaak te warm voor deze Noorse breisels. Maar dit jaar zie ik ze toch iets vaker om de schouders hangen. En de jongste heeft haar trui deze zomer vaak aangehad, aangezien het weer in Noorwegen te wensen overlaat.