Mooi gemaakt..... Een Zeeuwse trui.

Ik ben er niet geboren, maar wel voor het grootste gedeelte getogen en ik heb zeker nog heel veel heimwee, maar ik voel me thuis in Zeeland. Maar ik ga ook graag op vakantie naar Noorwegen en wilde wel eens een echte Noorse trui breien.

Op het blog van Blij dat ik Brei komen regelmatig patronen voorbij van Zeeuwse truien, sjaals en sokken en één van de sjaals heb ik gebruikt als inspiratiebron voor mijn trui. Hiervoor gebruikte ik een model van Drops, nr. 47-10. Bij de sjaal heb ik het meeste afgekeken om het patroon te maken, maar ik heb ook gekeken naar andere Zeeuwse zaken. Via het blog van Blij dat ik Brei, wordt je dan verwezen naar de website Tikkeltje Zeeuws.

link tikkeltjezeeuws link charlotte link dropsdesign

De trui heb ik gebreid met Drops Karisma in de kleuren Denimblauw en Licht Blauwgrijs en met rondbreinaalden. Dit deed ik ook met de mouwen door middel van de Magic Loop-methode, waarbij je 2 mouwen op 1 rondbreinaald kunt breien. Tegelijk met de wol kocht ik ook echte Noorse sluitingen en dit deed ik bij de Hobbydoos. Deze webshop is hofleverancier van Drops en ik vind het een prettige winkel met goede service. trui 002

Toen begon het werk van het samenvoegen van de patroon van de trui en die van de verschillende motieven. Verder moest ik ook nog uitvogelen hoe ik de Letse vlecht moet breien. De vlecht is niet zo heel moeilijk, alleen draaien de draden helemaal in elkaar bij de eerste toer. Maar hierdoor weet je dat je het goed doet in de tweede toer, want dan draaien de draden weer terug.

trui 001

Hier is een link naar een video van Drops waar je kunt zien hoe je deze steek breit. De dame in de video breit wel op een andere manier de averechtse steken, maar dit is wel een voorbeeld waar ze rondbreien. Je kunt ook nog naar deze video kijken, hierbij krijg je woordelijk uitleg erbij in het Engels hoe je deze steek maakt.

Helaas kwam ik er al breiend achter dat ik iets te weinig bollen had besteld, dus heb ik het patroon van de mouwen aangepast. Omdat het een echte Noorse trui is, heb ik de trui op de Noorse manier in elkaar gezet, compleet met knipbies. De trui is al een vakantie meegeweest naar Noorwegen en hij zit heel prettig en is lekker warm.

trui 004

Op het achterpand breide ik de wapenspreuk van Zeeland in: Luctor et Emergo.

trui 005