Mooi gemaakt..... Lossen en vasten deken.

Na het haken van mijn eerste CAL-deken, kwam ik via het blog van Terry terecht bij de volgende CAL. Omdat het haken met het Royal-garen van de Zeeman goed is bevallen, besloot ik om dit project weer met dit garen te maken.

Zelf vind ik het mooier om gewoon in 1 kleur te werken, dus koos ik voor blauw, met donkerblauw voor de rand en de strikken. Ik kocht 11 bollen blauw en 2 bollen donkerblauw en heb gehaakt met haaknaald nr. 4.

royal

Het patroon staat inmiddels geheel op de website De Lossen & Vasten, aangezien de CAL plaatsvond in het voorjaar van 2016. Je vindt alle gegevens hier. De originele deken is gehaakt in verschillende kleuren, maar persoonlijk vind ik dit te druk. En verder houd ik niet echt heel erg van afhechten, dus als je maar met een kleur haakt, kun je gewoon verder.

losvast 001

Waar ik de vorige dekens nog werkte met stekenmarkeerders, deed ik dat deze keer niet. Een voordeel van haken is dat je gemakkelijk kunt smokkelen. De gebruikte steken vond ik niet moeilijk en hoewel ik dus niet altijd uitkwam, ben ik zeer tevreden met het resultaat.

losvast 002