Mooi gemaakt..... Sokken en polswarmers.

De sokken en polswarmers waren precies op tijd klaar, voordat kindlief terug kwam van haar verregende wandelvakantie. Maar hier kan ze zich straks lekker warm mee houden op haar studentenkamertje.

 

auroraVoor de sokken had ze een bol garen van Viking of Norway uitgekozen, Aurora #669 (nu uitverkocht). Dit is een mengsel van 75% Superwash wol en 25% nylon. En aangezien ik genoeg wol had voor sokken en polswarmers, breide ik ze alletwee. Ik breide de sokken en polswarmers op een rondbreinaald van 3mm. De sokken werden toe-up gebreid (zoals beschreven in dit artikel).

noorse sokken 001 polswarmer 002

Voor de sokken zette ik 2 x 6 steken op en die vermeerderde ik tot een totaal van 56 steken in totaal voor de voet en het been. Voor de hiel verminderde ik tot een totaal van 8 steken. Voor de polswarmers zette ik 40 steken op. Ik begon bij de vingers en breide rond tot een hoogte waar de duim zou moeten beginnen. Om ruimte te maken voor de duim heb ik in dit geval 22 naalden heen en weer gebreid, in plaats van rond. Hoeveel naalden je rond of heen en weer breit, hangt af van de grootte van je handen.

sok en pols 001

Op een gegeven werd mijn arm wat dikker, dus ben ik daar van het patroontje overgegaan naar tricotsteek en meerderde ik elke 2e naald 2 steken. Door de tricotsteek krult het uiteinde een beetje om.

sok en pols 003

Hieronder zie je nog het schema voor het patroontje dat ik gebruikt heb, dit is hetzelfde patroontje dat de oudere dame uit dit verhaal gebruikt voor haar sokken. Hiervoor moet je een aantal steken opzetten, dat deelbaar is door vier.

patroon sok en pols