Mooi.... Lekker, appelkwarktaart.

Wat doe je als je een overschot aan kwark hebt (als er iets mis gaat met het maken van Goudse kaas). Dan maak je gewoon een lekkere kwarktaart.

kwarktaart 003

Op het moment dat we zoveel kwark hadden, schoot mij het recept binnen dat ik in de Boodschappen had zien staan voor een appelkwarktaart. En dus ging ik aan de slag met dit recept. Het enige dat ik heb aangepast is de tijd in de oven, want hij heeft toch net iets meer tijd nodig dan vermeld staat in het recept. De eerste keer heb ik hem ongeveer 70 minuten in de oven gehad en toen was de taart nog steeds wat zacht in het midden.

kwarktaart 004

De andere keren dat we hem gebakken hebben, hebben we de tijd niet bijgehouden, maar dus wel langer dan 50 minuten. En hoe langer je de taart in de oven houdt, des te steviger deze wordt. Als hij nog wat zacht is, maakt dit de taart wel lekkerder.

kwarktaart 001 Ondertussen hebben we deze kwarktaart al vaker gemaakt, wat bij ons betekend dat het een succesrecept is. En aangezien het zelf maken van kwark niet zo moeilijk is, gebruiken we onze eigen kwark, i.p.v. de "nepkwark" uit de winkel (zoals te zien is in deze uitzending van de Keuringsdienst van Waarde).