Mooi..... Lekker, cheesecake uit New York.

Bij de supermarkt lagen laatst de cheesecakes kant-en-klaar in de vriezer, maar die zagen er toch niet zo lekker uit als deze zelfgebakken variant uit de Allerhande. En dat ie zo lekker is, bewijzen de foto's. De taart was al bijna op voordat ik er plaatjes van kon schieten.

cheesecake 002

Mijn allereerste echte cheesecake maakte ik volgens origineel Amerikaans recept. In mijn tijd als au pair in de Verenigde Staten had ik een kookboek op de kop getikt, maar het recept daaruit is toch minder lekker dan deze. Je vindt de ingredienten en bereidingswijze hier. Ik volgde het recept bijna helemaal, ik vond ik zelf dat de bodem iets te dik was (dus teveel koekjes) waardoor deze na het bakken snel verkruimelde. Je kunt het ook wel zien op deze foto.

cheesecake 003

De verhouding koekjes en boter klopte niet helemaal. Verder gebruikte ik roomkaas van de Lidl en geen Mon Chou, schilt in de portemonnee en absoluut niet in smaak. Tenslotte heb ik geen zakje vanillesuiker gebruikt. We bewaren "oude" lege vanillestokjes in een potje met suiker en hierdoor ontstaat onze eigen vanillesuiker, veel lekkerder.

cheesecake 001