Mooi..... Lekker, rabarber sous vide.

Sinds enige tijd zijn wij in het bezit van een sous vide apparaat, zodat we op een gezondere manier nog lekkerder kunnen koken.

rabarber sousvide 007

En aangezien het nu volop rabarbertijd is, wilde ik eens kijken hoe dat smaakt als je het sous vide bereidt. Hier vond ik het recept en met al wat minder verse rabarber ging ik aan de slag. Eerst de stengels afhalen en daarna in stukken snijden.

rabarber sousvide 006

Ondertussen maak je een suikersiroop, in dit geval had ik 100 ml water en 70 gram suiker, de rabarber kwam op ongeveer 300 gram. De schillen kook je mee in de siroop. Deze krijgt hierdoor een mooie rozige kleur.

rabarber sousvide 005

Als de suiker goed opgelost is, kunnen de stukken rabarber in de kookzak en dan giet je er voorzichtig de siroop bij. De schillen goed uitknijpen, daar komt nog veel vocht uit. Daarna de kookzak vacumeren en dan in het warme bad.

rabarber sousvide 004

De temperatuur van het recept heb ik aangehouden, dus 65ÂșC voor 30 minuten. Zelf vond ik de rabarber nog iets te hard aanvoelen, dus deed ik ze nog 10 minuten langer in het water. Daarna laat je de rabarber afkoelen. De siroop heb ik laten indikken, voordat ik deze weer over de rabarber in de schaaltjes verdeelde. De rabarber heeft nog een goede beet, maar is absoluut niet taai en lekker friszuur van smaak. Voor ons in ieder geval voor herhaling vatbaar.

rabarber sousvide 002