Mooi... Lekker, rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbecue.

Als kind had ik een hekel aan rabarber. Als het gekookt werd vond ik het al stinken en dan kreeg je van die grijzige smeurie in je schaaltje, yek!

rabarberplantage 001

Op latere leeftijd werd ik lid van een Culinair Gilde en leerde om op een lekkere manier rabarber klaar te maken. Toen we ons huidige huis kochten, kregen we daar gratis bessestruiken en aardbeienplantjes bij. En in het voorjaar staken er opeens wat rabarberknollen hun koppen boven de grond. Dit was een rode rabarber en heerlijk van smaak en kleur.

Deze knollen stonden op de plek, waar wij het grasveld wilden hebben, dus werden ze verplaatst. Maar rabarbar splijt heel gemakkelijk, dus werden 2 planten er 6. En toen we die 6 planten verhuisden naar de moestuin werden het er uiteindelijk 18. Dat was wel wat veel, de plantage is wat uitgedund, maar elk jaar wacht ik met spanning tot de stelen groot genoeg zijn om te oogsten en er wat lekkers van maken.

crumble 001

Via via hoorden we van deze tongbreker en onze kinderen hebben het uit hun hoofd geleerd en kunnen het volgens mij nog steeds in rap tempo opzeggen:

In een zeemansdorpje woonde eens een meisje, Barbara genaamd. Barbara maakte de allerlekkerste rabarberpudding in de verre wijde omtrek, en iedereen was zo gek op de rabarberpudding van Barbara dat iedereen haar Rabarberbarbara noemde. Omdat Rabarberbarbara op een gegeven moment zo bekend was geworden met haar rabarberpudding, besloot ze om haar eigen bar te openen. Natuurlijk werd de bar de Rabarberbarbarabar genoemd. Rabarberbarbara had in haar Rabarberbarbarabar nogal wat vaste klanten, maar veruit de meest bekende klanten waren wel 3 barbaren die regelmatig van Rabarberbarbara'srabarberpudding genoten in de Rabarberbarbarabar. En omdat deze barbaren zo vaak in de Rabarberbarbarabar kwamen om rabarberbarbara'srabarberpudding te eten kregen zij op een gegeven moment de bijnaam "Rabarberbarbarabarbarbaren". De Rabarberbarbarabarbarbaren hadden natuurlijk ook lange stoere baarden en deze werden natuurlijk de Rabarberbarbarabarbarbarenbaarden genoemd. Als de rabarberbarbarabarbarbaren hun Rabarberbarbarabarbarbarenbaarden wilden verzorgen, Dan gingen zij altijd naar de barbier: De Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier. De rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier besloot om samen met de rabarberbarbarabarbarbaren een barbecue te organiseren: Een rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbecue.

Zelfs in het Duits is het leuk: