Mooi..... Lekker, rabarbercrumble.

In het tijdschrift van onze buurtsuper staan regelmatig recepten die er lekker genoeg uit zien om uit te proberen en dit was er één van.

boodschappen

Behalve een papieren versie van dit tijdschrift is er ook een website waar je alle recepten op terug kunt vinden en wel hier: www.boodschappen.nl. Als je daar dan zoekt op rabarbercrumble kom je uit op deze pagina voor het recept van onze favoriet. Inmiddels heb ik dit gerecht al verschillende keren klaar gemaakt en gevarieerd met de ingrediënten. Want voor een crumble kun je allerlei soorten fruit gebruiken, zoals bv. wat appels die al wat te lang zijn blijven liggen.

crumble 002

Als je uitgaat van het recept en de crumble in dezelfde kleine schaaltjes doet als op de foto van Boodschappen.nl staat, dan heb je teveel kruimel. De kruimel kun je echter goed invriezen en zo een andere keer gebruiken. Als je de crumble in een grote ovenschaal doet, zoals ik vaker doe, dan heb je genoeg om de hele schaal te bedekken. De eerste keer dat ik het gerecht maakte, heb ik me aan het recept gehouden, nu laat ik het sinaasappelsap weg en eigenlijk mist niemand dit. Wat ik zelf wel lekker vindt is de toevoeging van (wal)noten aan de kruimellaag. Maar niet iedereen vindt dit lekker en je kunt het ook goed zonder klaarmaken.

 En zo ziet het eruit als het net uit de oven komt, dan bubbelt het fruitige sap tussen de kruimels door.