Mooi plaatje..... Van een herfstwandeling.

Nu maakt het voor mij meestal niet uit wat voor weer het is, er is altijd wel wat te zien in het bos of de omgeving. Maar de dag dat ik deze foto's maakte voelde ik mezelf ook wat herfstig.

De luchten waren prachtig en het viel me ineens op dat er besjes in de aspergeplanten zaten. Normaal geniet ik hier enorm van, behalve deze dag. Gelukkig voel ik me nu niet meer zo......

herfst2016 001

Waar ik nog wel nog wel van baal is dat ik de kleuren die ik in het echt waarneem, bijna niet kan vastleggen op camera. Misschien komt dat ook omdat ik nog niet genoeg geoefend heb met de RAW-mogelijkheden van mijn toestel. Van mijn fotobewerkingsprogramma's weet ik niet alle instellingen en foefjes. Kwestie van blijven oefenen dus. Een aantal van onderstaande foto's heb ik bewerkt in GIMP.

herfst2016 003

GIMP is een gratis fotobewerkingsprogramma, je kunt het hier downloaden. Ik gebruik GIMP naast Photoshop Elements, niet omdat ik het een beter vind dan het ander, maar aangezien het ene programma handiger werkt bij bepaalde dingen. Zo kun je bij GIMP makkelijk een foto als laag invoegen in een bestand waarin je aan het werken bent.

herfst2016 004

Bij deze foto's heb ik de kleuren aangepast, door te spelen met de curves. Hiermee heb ik nog steeds de "echte" kleuren niet kunnen weergeven, maar het maakt dat de foto's wel interessanter zijn om naar te kijken.

herfst2016 005

herfst2016 006