Mooi plaatje..... Zebra.

Voor mijn laatste verjaardag wilde ik geen "echt" cadeau, maar liever wilde ik schilderlessen gaan volgen. Bij een schilderatelier in de buurt boden ze een korte cursus van 5 lessen aan, waarbij je kunt uitproberen of schilderen iets voor je is.

atelierleudal

De eerste les werd besteed aan het leren mengen van kleuren. Je moest hierbij wel kiezen of je met acrylverf of olieverf wilde werken. Ik heb gekozen voor acrylverf. De volgende 4 lessen heb ik besteed aan mijn schilderij. Ik koos hierbij als voorbeeld een foto van Rudi van den Heever, die ik ooit vond op EarthShots.org.

zebra 004

Allereerst heb ik de schets aangebracht op het canvas en ben toen heel veel zwarte verf gaan mengen. Omdat je de verf mengt, is het zwart de ene keer wat bruiner en de andere keer wat blauwer, maar dat geeft wel een mooi resultaat. Omdat het zwart niet geheel dekt na één keer aanbrengen, heb ik meerdere lagen aangebracht.

zebra 008

Daarna heb ik de witte strepen ingekleurd, wederom met meerdere lagen over elkaar. Om diepte aan te brengen in het schilderij, heb ik  een andere kleur wit over een deel van het schilderij aangebracht, ook weer in verschillende lagen en verschillende delen van het canvas.

zebra 007

De laatste cursusdag heb ik alleen aan het oog gewerkt. Dit is het punt op het schilderij waar iedere keer de aandacht naar toe gaat. Naast de kopie van de originele foto, heb ik ook naar andere afbeeldingen van de ogen van zebra's gekeken. Zebra's blijken namelijk een apart gevormde pupil te hebben, zoals je hier kunt zien op een afbeelding van Larisap (van 123RF).

11508841 123rf larisap

Van te voren had ik niet durven denken dat het me zou lukken, om de foto levensgetrouw na te schilderen, maar ik ben zeer tevreden over het resultaat.

zebra 001