Mooi verhaal..... Apart album.

Aangezien ik het resultaat van deze wandeling/workshop wilde etaleren en daarbij de foto's laten zien, koos ik voor deze vorm om er één geheel van te maken.

uilen 011

De kinderen konden uilenballen uit gaan pluizen, ze konden zich hiervoor opgeven bij het bezoekerscentrum van de Groote Peel. Omdat het heel erg druk was, gingen we eerst wandelen en daarna konden de meiden aan de slag. Ze vonden het reuze interessant om zo'n bal uit elkaar te halen. Ze mochten na afloop de botjes en schedeltjes mee naar huis nemen.

uilen 008Om dit bijzondere album te maken dook ik in mijn voorraad dingen die ik heb liggen voor het geval dat - dit kan ik vast nog wel eens gebruiken. In dit geval was dit een houten doosje, waar ooit houten letters en cijfers hadden gezeten (ooit gekocht bij de Zeeman, ergens rond 2001). Het kistje verfde ik met muurverf. Je kunt vaak van die kleine tubes muurverftester kopen en ik maak hier dankbaar gebruik van, voor allerlei projecten. Ik weet alleen niet meer welke kleur dit was.

uilen 012

Voor het deksel sneed ik een stuk grijsboord op maat en beplakte deze met cardstock en papier van een archiefenvelop. Deze kraftenvelop had echter niet de juiste kleur, maar wel de gewenste structuur, zodoende kreeg ook dit papier een likje muurverf. De tekst werd op wit papier geprint, uitgeknipt, voorzien van een randje stempelinkt en met dubbelzijdig tape (Action) op de binnenkant van het deksel aangebracht.

uilen 006

uilen 005

De foto's had ik al op ware grootte af laten drukken en heb ik kleiner gesneden, zodat ze in de vakjes passen. Eén foto heb ik in vieren gedeeld, hierop zie je de meiden aan het werk.In elk vakje heb ik een stukje cardstock gedaan, voorzien van een randje stempelinkt. De botjes en de schedeltjes heb ik met Glossy Accents in de vakje geplakt.

uilen 004 uilen 009

Ik heb een poos nagedacht hoe ik het deksel aan het doosje moest bevestigen. Uiteindelijk kwam ik uit op deze scharniertjes die ik met eyelets heb bevestigd. Hiervoor prikte ik gaatjes in het deksel en het hout, zodat de eyelets erin pasten. In het hout gingen ronde eyelets, met de pootjes aan de binnenkant van het doosje. In de deksel gingen vierkanten eyelets, met de pootjes aan de buitenkant, om het een stoer effect te geven.

uilen 002 uilen 014

De letters en de uil heb ik met de Cameo uit cardstock gesneden, de uil is een design van Silhouette.

uilen 001

Het lettertype van de tekst op het deksel kon ik  niet meer achterhalen, voor de titel gebruikte ik het lettertype Mischievous. Als je op onderstaand plaatje klikt, kom je uit de downloadpagina voor dit font bij DaFont.com.

mischievous