Mooi verhaal..... Beterschaapskaarten.

Helaas hebben we op het werk een aantal collega's die al langere tijd uit de running zijn en vandaar dat ik een kaartje voor hen maakte.

Op Pinterest had ik kaarten voorbij zien komen met de tekst Beterschaap en aangezien ik zelf een aantal schapenstempels heb, besloot ik deze te gebruiken.

schapies 005

De witte kaarten zijn gemaakt met roomkleurig cardstock dat ik iets smaller sneed, zodat het in de envelop zou passen, maar het originele formaat is een A5-kaart en dan dubbel gevouwen. De schaapjes stempelde ik met Stazon Jet Black op stukjes restpapier. De kopjes stempelde ik nog een keer en knipte deze uit, zodat er wat diepte ontstaat op de kaart.

schapies 007

Vervolgens kregen de schapen wat kleur met NeoColor II en daarna knipte ik de lijfjes uit en plakte ze op restcardstock. Dit stukje kreeg een rode randje van het krijt en werd vervolgens op een stukje vloeipapier geplakt. Dit papier was ooit gebruikt om iets in te pakken en maakte nu de kaart een stuk vrolijker. Daarna het geheel op de kaart geplakt en de tekst uitgesneden met de Cameo. Hiervoor gebruikte is zelfklevend cardstock van Silhouette en het lettertype is Calendary Hands (gevonden via DaFont.com).

 schapies 003  schapies 004

Het idee voor de andere kaart heb ik afgekeken bij Kristina Werner, op 6 februari 2018 maakte ze deze envelop. Maar daar waar zij over de regenboog heeft gestempeld, had ik juist eerst gestempeld. De afbeelding heb ik vervolgens bedekt met verwijderbare Masking Fluid (Talens) en daarna heb ik de strepen pas aangebracht.

regenboog 001

Nadat ik de regenboogstrepen had laten drogen, heb ik de Masking Fluid eraf gehaald en daarna de afbeelding ingekleurd. De tekst heb ik geschreven met de Cameo, waarbij ik een gewoon potlood in de penhouder deed om te schrijven. Vervolgens heb ik de letters zwart gemaakt met een gewone pen. Het gebruikte lettertype voor deze kaart was heel toepasselijk: A year without rain (ook weer gevonden op Dafont.com).

regenboog 002

Met diezelfde pen maakte ik ook het stippelrandje rondom de kaart. Voor het contrast plakte ik de kaart op zwart cardstock.