Mooi verhaal..... Eerste album.

Het is wel niet het allereerste album waar ik aan begonnen ben, maar wel de eerste die ik af heb gemaakt.

eerstealbum 005

In dit album staan de foto's van onze eerste vakantie samen als samengesteld gezin. Hiervoor kocht ik een ringband en beplakte deze met kaftpapier. Door de lijm ging het kaftpapier wel iets bobbelen, maar dat vind ik zelf niet zo bezwaarlijk. Voor de voorkant heb ik de foto van de paardebloem afgedrukt in kleur, zwart-wit en sepia. Bij elke foto behield ik een rand van 1 cm. Van het binnenste deel sneed ik vierkantjes van 1 cm en deze verdeelde ik onderling en maakte er een soort puzzeltje van. Dit idee haalde ik uit dit boek "Creatief met foto's".

eerstealbum 001

Voor de rest van het album gebruikte ik de folder van het vakantiepark om het album te versieren. In die tijd waren ponsen heel erg hip en dus gebruikte ik deze om de foto's van mooie hoekjes te voorzien. Ik gebruikte ook een mal/sjabloon om cirkels te maken van sommige foto's. De foto's zijn met fotolijm op gekleurd papier geplakt en deze zijn ook weer op witte fotobladen (Hema) aangebracht. Nu is de kleefkracht van fotolijm niet eeuwig, dus ik weet niet hoelang de foto's het houden.

eerstealbum 002 eerstealbum 003

Mijn hobby stond toen nog in de kinderschoenen in Nederland en zelf scrapte ik destijds nog niet zo lang. Het is wel leuk om te zien hoe handig je wordt en wat er nu mogelijk is om een foto-album aantrekkelijk te maken.

eerstealbum 004

 

Maar de herinneringen aan een leuke vakantie zijn nog altijd het belangrijkste, dus koester ik zelfs dit gedateerde album.