Mooi Verhaal..... Kerstkaart van 2016.

Ze waren al een poosje klaar, maar nu zijn ze op de bus gedaan en kan ik ze ook laten zien.

Deze 2 kaarten die ik via Pinterest vond, hebben voor de inspiratie gezorgd.

 janice m  sue k

Verder vind ik de stempels van Cats on Appletrees erg leuk en dus koos ik voor Elch Heinrich.

Logo catsAls basis koos ik voor Kraft Cardstock gecombineerd met wit en rood. Van tevoren had ik een aantal proefjes gemaakt met verschillende kleuren stempelinkt al dan niet in combinatie met embossingpoeder. Maar ik vond het niet zo mooi worden. Dus gebruikte ik de stempel om er een snijpatroon voor de Cameo van te maken. Hieronder zie je de verschillende uitprobeersels. Met stempelen e.d. is het toch al moeilijk om een prettige witte inkt te vinden. De witte inkten die ik tot nu toe heb geprobeerd (naamloos, ColorBox en Stampin' Up) blijven lang nat en vlekken hierdoor makkelijk.

kerstkaart2016 001

Met Silhouette Studio maakte ik het snijpatroon voor de Cameo en vervolgens sneed ik een behoorlijk aantal elandjes uit wit cardstock. Omdat de oogjes nogal priegelig zijn, zorgde ik voor extra exemplaren, voor het geval de ogen niet goed uit het snijproces zouden komen. Hetzelfde programma gebruikte ik ook om de rode achtergrondjes te maken en uit te snijden. Om inkt te sparen, liet ik het binnenste wit. Tenslotte schreef ik de teksten met de penfunctie van de Cameo op de kaarten met een Stabilostift in een bijpassende kleur rood. En voor de buitenlandse familie en vrienden een wens in het Noors of Engels.

dk lemon yellow sun

Het lettertype dat ik gebruikte is DK Lemon Yellow Sun en vond ik natuurlijk op DaFont.com.

kerst2016 002 kerst2016 003

De kerstkaart bestaat uit verschillende lagen en in dat geval werk ik altijd volgens het lopende band-principe. Ik maak dan eerst alle benodigde lossen onderdelen en zet die dan voor alle kaarten stap-voor-stap in, op of aan elkaar. Zelf vind ik dit een prettige manier van werken. Dit waren de stappen voor dit jaar. Ik begon met het snijden en vouwen van de basiskaart uit een soort van Kraft. Het Kraftcardstock van Bazzill is glad, maar hier zat een structuur in.

kerst2016 001 kerst2016 004

Mijn zoektocht naar een goede witte pen is ondertussen wel voltooid en ik heb er ook een aantal van liggen in mijn pennenbak. Het gaat om de Uni-Ball Signo en hiermee tekende ik de "draadjes" op de kaart.

kerst2016 006 kerst2016 013

Om de kaart wat meer dimensie te geven, gebruikte ik foamtape om de eland op de kaart te plakken. Op een aantal plaatsen bracht ik stukjes tape aan. Eigenlijk wilde ik 3D-lijm van de Action gebruiken, maar ik had alleen een oude tube liggen. De lijm zag er vreemd uit en gaf alleen maar vlekken, dus niet te lang laten liggen want dan werkt het niet meer. De lijm die ik had, was wel een paar jaar oud, dus ja...... Om de elandjes goed te kunnen positioneren, gebruikte ik een pincet. Zo heb ik meer houvast en controle, zeker als het om kleine onderdelen gaat.

kerst2016 009 kerst2016 011

Ter versiering heb ik sterretjes en kerstballen gestanst uit het rode achtergrondpapier. De sterretjes zijn gemaakt met een pons die ik een aantal jaar geleden bij de Hema kocht en de kerstballen maakte ik met een "gewone" holepunch. Deze plakte ik vast met een Quickie gluepen. voor nog wat dimensie, maakte ik een schaduw onder de eland met de Versamark Watermark pen.

kerst2016 014 kerst2016 016

Vervolgens kon ik alle lagen (basiskaart, rode achtergrond en elandkaart) op elkaar plakken. Hiervoor gebruik ik dubbelzijdig tape van de Action. Ik breng deze op alle randen aan en trek dan kleine stukjes los en vouw ze om. Dan plaats ik de bovenste laag op de onderste en doordat het omgevouwen tape voor wat afstand zorgt tussen de twee lagen, kan ik de lagen precies zo schuiven tot ze goed liggen ten opzichte van elkaar. Vervolgens druk ik de bovenste laag in de hoeken vast op de onderste laag, zodat ze niet meer kunnen verschuiven als ik de beschermlaag van het tape helemaal verwijder.

kerst2016 019

Als kers op de taart heb ik toch de stempel nog een keer gebruikt, maar nu om de enveloppen te versieren. Eigenlijk wilde ik de eland van de kaart laten aflopen, maar dan kwam hij er maar half op en dat was niet zo leuk.

kerst2016 018 kerst2016 017