Mooi verhaal..... Zelf stempels maken.

Omdat mijn smaak nogal eens afwijkt van de stempels die te koop zijn, ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn eigen stempels te maken.

Zo heb ik het stempelmateriaal van Silhouette gekocht en uitgeprobeerd, maar niet tevreden over het resultaat van het gestempelde werk. De inkt hecht niet echt geweldig aan het materiaal, waardoor je een sponzige afdruk krijgt. Maar nu moet ik wel zeggen, dat ik ook niet veel geprobeerd heb.

stempels 001

Wat ik wel leuk vind om te doen, is het snijden van een stempel uit een gewone vlakgom en dan vooral die van de Action. De tip voor deze gummen vond ik tijdens een rondgang langs verschillende blogs over het zelf stempels snijden. Toevallig zaten daar 2 Nederlandse dames bij en als je inspiratie op wilt doen, zou ik zeker eens kijken op deze blogs:

Een Actiongum is groot, dik en precies zacht genoeg om goed te kunnen snijden met een guts, zonder dat het eindresultaat snel afbreekt als je gaat stempelen. De gutsen kocht ik bij Robbelien voor een zacht prijsje en doen hun werk goed voor mijn projecten.

Voor een aantal van mijn scrapbookpagina's heb ik stempels gemaakt. Voor onderstaande pijl, sneed ik een stuk gum af over de hele lengte en vervolgens maakte ik verschillende lijnpatroontjes om de hele pijl te vormen.

vreemde wegen 005

Voor de volgende scrapbookpagina maakte ik een paar kleine stempeltjes. Het eerste stempeltje bootst het voetspoor van een konijn na.

pluis 001

pluis 003 pluis 002

Voor de wortel maakte ik 2 stempeltjes en maakte er vervolgens deze pagina mee.

pluis 007