Mooi gemaakt..... DNA-sjaal.

Na dik 1,5 jaar breien is de DNA-sjaal af. Hiervoor gebruikte ik 1 streng Rowan Fine Art in de kleur Raven. Dit garen is een mix van merinowol, mohair en moerbijzijde en breit erg fijn en voelt zacht aan.

rowan ravenOver het patroon schreef ik al eerder in dit artikel. Ik moest het wel een paar keer doorlezen om het goed te begrijpen. Gelukkig maakte Martina een video waarin ze een gebruikte techniek laat zien.

dna 004 Je breit de sjaal heen en weer op een rondbreinaald en gebruikt alleen de ribbelsteek. Om de spiralen te maken, brei je een deel van de steken op een sokkenbreinaald. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, gaat het van een leien dakje.

dna 006

Ik had verwacht dat de sjaal groter zou worden, nu vind ik het nog lastig om hem te dragen. Ik trek het uiteinde ervan door een van de lussen, maar ik ben bang dat de sjaal dan gaat lubberen. Misschien nog maar eens op zoek naar een speld om de sjaal netjes vast te zetten. Wellicht gebruik ik het patroon nog een keer om een grotere sjaal te breien, want ik vind het wel een hele leuke sjaal.

dna 005