Mooi gemaakt..... Een muts voor mezelf.

Voor mijn man en kinderen had ik al eens mutsen gebreid en hoewel ik zelf vind dat ik niet zo'n mutsenhoofd heb, heb je in Noorwegen wel een muts nodig. Zeker als je zelf een muts bent, zoals mijn man en kinderen zouden zeggen en de bergen in gaat om te wandelen.

schapen 001

Vandaar dat deze muts er toch kwam en gemaakt is van echte Noorse schapenwol en met een Noors patroon. De wol ik kocht in de handwerkwinkel van het dorp waar we op vakantie gaan en is van Dale. Het garen heet Lanolin wool en is 100% wol en ik kocht de kleuren Natur (#1401) en Jadegr√łnn (#1413). Met StitchFiddle maakte ik het patroon, hiervoor combineerde ik 2 patronen die ik op Pinterest vond. Op het ene patroon stond het schaap en het andere zou een Noors motief zijn.

schapen 003

De eerste keer was de muts te krap en haalde ik hem uit en begon ik met meer steken op de naald (126 steken). Hierdoor kreeg ik geen doorlopende ribsteek, maar dat maakt het wel makkelijk om de achterkant te vinden en zodoende de muts op te zetten. Het garen breit erg fijn en voelt zacht aan. Bij een hoogte van ongeveer 20 cm ben ik gaan minderen en om hem af te maken voegde ik nog een pompoentje toe.

schapen 004

Nu nog wachten tot we weer op vakantie mogen naar Noorwegen, zodat ik hem kan uitproberen. Ik heb nog 1 bol van elke kleur liggen, misschien kan ik nog bijpassende wanten breien.