Mooi gemaakt.... Eerste CAL in 2014

Dit was de eerste keer dat ik mee deed met een CAL oftewel een Crochet-A-Long en dat was in 2014. Ik gebruikte mijn eigen kleurenschema en kocht garen bij een lokaal winkeltje.

cal2014 002

De beschrijving van deze deken kun je nog steeds vinden op het blog van Tertia Mulder (De creatieve wereld van Terray) onder het tabblad Crochet Along van 2014. Het complete patroon kun je hier downloaden. Zoals je al vaker hebt kunnen lezen, is haken niet echt mijn ding. Je blijft aan het tellen om het juiste aantal steken te blijven behouden. Soms kun je wel smokkelen en er een steek of stokje bij maken. En de kleuren zijn wel leuk, maar je blijft aan het afhechten en daar is volgens mij niemand fan van.

cal2014 001

Wel heb ik een hoop nieuwe steken geleerd en deze komen ook tot zijn recht als je de deken in een effen kleur haakt. Een volgend exemplaar heb ik gehaakt met Royal van de Zeeman in het grijs en zag er dan zo uit in detail.

cal2014 003

En hieronder zie je de deken in zijn geheel. Hoewel de dochters zeggen niet zo gecharmeerd te zijn van al mijn gehaak en gebrei, liggen ze wel graag onder een van deze dekentjes als het buiten wat kouder wordt.

cal2014 003