Mooi gemaakt..... Metalous met restjes.

Om iets met mijn voorraad restjes te doen, besloot ik om een sjaal te breien met het garen dat ik nog over had van de Hygge-sjaal.

marvelous 002

Voor de Hygge-sjaal had ik destijds een pakket gehad, met daarin alle benodigde kleuren. Ik had gekozen voor de Rainbow-kleuren en haakte dus met Stone Washed Black en 10 kleuren van Catona. De Hygge-sjaal was gehaakt en geborduurd, maar zelf ben ik niet zo'n fan van haken. Vandaar dat ik deze sjaal met de restjes heb gebreid.

Voor de sjaal heb ik een patroon gebruikt van Stephen West. Je kunt deze in het Deens downloaden op Ravelry en in het Engels op Knitty.com. Ik beheers het Engels net iets beter, dus vandaar hier de link naar het patroon op Knitty. Ik heb bij het breien de regenboogvolgorde van de kleuren aangehouden. Aangezien ik veel rood had, heb ik die bol niet helemaal opgebruikt. Zodoende kon ik meer kleuren gebruiken in de sjaal.

marvelous 003

Er worden averechte en rechte steken gebruikt in het patroon en verticale strepen in het zwart ontstaan doordat je deze afhaalt zonder te breien. Het meerdere gebeurd met een overslag en door steken te meerderen uit steken uit de ondergelegen naald.