Mooi..... Lekker, chili con carne.

Deze keer een recept uit een kookboek van Jamie Oliver, chili con carne. Het recept staat in zijn boek Happy days met de Naked chef uit 2007.

ccc 001

Hierboven zie je wat er volgens het recept in zou moeten, wij houden dit ongeveer zo'n beetje aan. Zo als het een beetje kok betaamd, pas je een gerecht aan zodat het past bij jouw smaak of datgene dat je voorhanden hebt.

ccc 004

Zo doen wij er een mengsel van verschillende soorten bonen in. Over het kaneelstokje zijn de meningen bij ons thuis verdeeld. Mijn man houdt er niet van, ikzelf wel. Vaak eten we de chili met aardappelen, maar soms ook met rijst of bulgur.

ccc 003

Als eerste maak je de saus met het vlees en de tomaten e.d. Pas op het allerlaatst voeg je de bonen toe. Tot vorig jaar maakte ik dit gerecht meestal in een gewone pan. Maar sinds we vorig jaar een slowcooker kregen, maakt de rest van de familie dit gerecht nu ook. En in de slowcooker lijkt het nog beter te garen en trekken de smaken in het vlees en de bonen,

ccc 005

Je hebt er dan geen omkijken meer naar, je moet alleen de neiging weerstaan om het deksel op te lichten. Want bij het gebruik van een slowcooker ruikt het de hele dag naar chili con carne.