Mooi..... Lekker, tiramisu.

Bij dit gerecht heb ik van diverse recepten gekeken en gepikt wat ze hierbij gebruikten en daar mijn eigen recept van gemaakt. Vroeger maakten we alleen de maagdelijke versie (i.e. zonder alcohol), Nu de kinderen volwassen zijn, kunnen we de tiramisu nog lekkerder maken.

tiramisu 001

Hierboven zie je uitgeschreven recept, zoals ik dit ooit maakte voor het jongste kindlief. Zij heeft dit recept inmiddels al heel vaak gemaakt, helaas vaak als ze met vriendinnen een feestje heeft. Mocht je de tekst op de foto niet kunnen lezen, dan vind je hieronder de ingrediƫnten:

  • 200 tot 250 ml slagroom (afhankelijk van de inhoud van het gekochte pakje)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 mascarpone (je kunt ook roomkaas gebruiken, deze smaakt alleen wat zouter)
  • sterke koffie
  • lange vingers
  • cacaopoeder

tiramisu 004

Aangezien wij minder suiker zijn gaan gebruiken, heb ik dit recept laatst met 30 gram suiker gemaakt en smaakte ons nog zoet genoeg. Allereerst maak je de koffie, zodat deze kan afkoelen voor gebruik.

tiramisu 002 tiramisu 001

Vervolgens klop je de mascarpone wat op en en in een andere kom klop je de suiker samen met de slagroomtot deze stevig is. Vervolgens schep je de slagroom door de mascarpone en kleur je het mengsel wat aan met wat druppels koffie. Natuurlijk even proeven of het goed smaakt.

tiramisu 003

Nu laat de je de ongesuikerde kant van de lange vingers even wat koffie opzuigen. Laat het koekje niet te lang in de koffie liggen, anders wordt deze te zompig en dat is niet lekker. Leg de lange vingers in een schaal en schep er de helft van kaasmengsel over. Nu breng je een volgende laag met koek aan en gaat de andere helft van het kaasmengsel er over. Laat het geheel een paar uur koelen en weer wat opstijven.

tiramisu 011

Net voor het serveren besprenkel je het gerecht met een laagje cacaopoeder en dan smullen maar.