Mooi Verhaal..... Kerstkaart 2019.

Dit jaar weer een heel ander soort kaart dan de voorgaande jaren. Op de Kreadoe van 2019 zag ik hele leuke stempels van Carlijn Design en deze gebruikte ik op deze kaart. Op Design Seeds had ik deze kleurcombinatie gevonden. Deze zomerse kleuren passen wonderwel bij deze kerstkaart.

kerst2019 001

Eerder dat jaar had ik al glitterwaterverf op de kop getikt bij de Action en op de Kreadoe scoorde ik ook nog strass-steentjes en een sneeuwstift. Verder kocht ik nog Stazon inkt in andere kleuren dan zwart. Met deze produkten ging ik aan de slag.

kerst2019 034

Allereerst stempelde ik op een stukje plastic een voorbeeld met Stazon. De stempels zijn van verschillende merken en ook van verschillende dikte. Hierdoor kon ik niet een gelijkmatige afdruk krijgen, als ik alle stempels tegelijk in mijn stempelplatform deed. Op het Sticky Grid in het platform had ik aangegeven waar ik de kaart moest plakken. Met deze hulpmiddelen kon ik alle kaarten hetzelfde maken.

kerst2019 078

Eerst stempelde ik het sneeuwpopje en de grote teksten. Hiervoor gebruikte ik Stazon Olive Green en Jet Black. Daarna bracht ik Liquid Masking Film van Talens aan op de gestempelde delen. Om sneeuwvlokken te imiteren, maakte ik stippen met de masking fluid op de witte achtergrond.

kerst2019 910

Daarna bracht ik met een brede kwast de zilverkleurige verf aan over de gehele kaart. Door het vocht van de verf, bolden de kaarten behoorlijk op en liet ik ze aan de lucht drogen. Nadat de verf goed opgedroogd was, kon ik de masking fluid verwijderen, dit ging gewoon door het los te trekken of er overheen te wrijven met mijn vinger.

kerst2019 1112

Hierna kon ik de letters en de sneeuwpop inkleuren en daarna de kleine teksten stempelen. Omdat de letters van het woord nieuwjaar niet goed bedekt waren met de masking fluid, besloot ik om deze ook weer te stempelen.

kerst2019 1314

Ten slotte bracht ik met de Snow Marker van Marvy Uchida nog vlokken met dimensie aan op de kaart. En voor het spankelende effect nog een aantal strass-steentjes.

kerst2019 1718

Nu kon ik de cardstock voor de kaarten gaan snijden en het dubbelzijdige tape aanbrengen op de verschillende onderdelen van de kaart. Omdat de basiskaart donker van kleur was, plakte ik aan de binnenkant een wit visitekaartje, om daar de kerstgroet op te schrijven.

kerst2019 016

En dan was dit het eindresultaat:

kerst2019 019