Mooi verhaal.....Kerstkaart van 2012.

Dit is al weer een ouwetje, deze kerstkaart van 2012 (gemaakt in 2012, met de beste wensen voor het nieuwe jaar 2013). Deze heb ik destijds met veel plezier gemaakt, volgens mij was het een van de eerste kerstkaarten die ik helemaal zelf in elkaar heb geknutseld.

Ik heb hem weliswaar niet helemaal zelf verzonnen, de inspiratie kreeg ik van deze kaart. De kaart werd gemaakt door Boukje ter ere van het 10-jarig bestaan van de winkel Creabest (helaas nu gesloten).voorbeeld

De kaart bestaat uit verschillende lagen met wat embellishments erop. Ik vind het uiterlijk van Kraftpapier erg stoer (jeetje, wat klinkt dat zo niet stoer, maar ja, hoe schrijf je het anders op?). Ik heb een heleboel enveloppen dat van verstevigd Kraftpapier is gemaakt en dit wilde ik voor deze kaart gaan gebruiken.

kerstkaart2013 004

Voor de overige kleuren op de kaart koos ik voor rood, wit en groen. De kaart werd rechthoekig en had een witte kaart als basis. Hiervoor heb ik gewone correspondentiekaarten gekocht. Deze kregen een bruin randje van stempelinkt (ws. Colorbox cateye Creamy Brown). Hierop kwam een laag van het Kraftpapier. Deze laag kreeg een wit randje van stempelinkt.

kerstkaart2013 003

De volgende laag werd geprint op hoog resolutiepapier (ooit gekocht in een outlet boekhandel). Hiervoor heb ik onderstaand digitaal papier van J. Larsen (FrostyFun Snowflake, weet niet meer van welke website ik deze heb gedownlaod) bewerkt in Gimp, zodat deze de benodigde groene kleur kreeg. Hierop kwam dan een wit visitekaartje met daarop weer een stuk Kraftpapier.

jlarsen frostyfun snowflake pp3 origineel  jlarsen FrostyFun snowflake pp3
 

De embellishments heb ik uit dun karton gesneden met de Silhouette. Ik koos voor 3 sneeuwvlokken en een vierkant knoopje. Het karton heb ik rood geverfd en daarna heb ik Glossy Accents een glanzend laagje aangebracht. Met een stukje borduurgaren maakte ik een strikje op de knoop en deze werd vervolgens met een Gluedot op een groen organza lint (gekocht in het tuincentrum) geplakt. Op de bovenste laag van het Kraftpapier heb ik nog met witte stempelinkt sneeuwvlokken aangebracht.

kerstkaart2013 007

De tekst heb ik met de hand geschreven met Signo Uniball, voor het jaartal had ik een sjabloon gemaakt met de Silhouette, welk lettertype kan ik niet meer terughalen. Bij deze kaart heb ik het lopende band principe weer toegepast. Dit betekend dat je alle onderdelen van de kaart klaar maakt en dan stap voor stap aanbrengt.

kerstkaart2013 003

Dit werkt veel sneller, dan elke kaart apart in elkaar zetten. Hiervoor leg ik alle onderdelen op mijn werktafel en begin aan het plakken en knippen en plakken.En dit was het eindresultaat.

kerstkaart2013 006

kerstkaart2013 005