Mooi Verhaal..... Opkikkerkaart.

Er zaten nogal wat collega's in de lappenmand het afgelopen jaar en dus kwam dit kaartje goed van pas.

opkikker 003

Als basis had ik kaarten van groen cardstock met een fijne linnenstructuur. Als mat gebruikte ik blauw geschept papier van de Action. Deze mat kwam onder het aquarelpapier dat ik al eerder voorzag met kleur. Deze ondergrond heeft wat weg van waterleliebladeren en past dus goed bij het thema van de kaart.

opkikker 005

 

Voor de tekst was het nog wel even puzzelen om alles op de goede plaats te krijgen. Ik had nog wat restjes roomkleurig cardstock en daar stempelde ik de kikker van Cats on Appletrees op met Stazon Olive Green. De tekst wilde ik met de Cameo en een Stabilo fijnlijner op het kaartje schrijven, maar dat moest wel op de goede plaats komen. Dus plaatste ik eerste een poltood in de penhouder van de Cameo om zo op een stukje kladpapier de juiste plaats te bepalen. Daarna plakte ik met fotolijm (is namelijk niet permanent) het gestempelde kaartje op de juiste plek en schreef daarna met de fijnlijner de letters op het kaartje.

opkikker 004

Daarna sneed ik met een hobbymes het papier op maat, zodat het net een lintje leek. Met de fijnlijner bracht ik nog een stiklijn aan en daarna plakte ik de tekst op de gematte laag en daarna op de basiskaart. Ik had genoeg van het waterleliepapier om 2 kaarten te maken. Het gebruikte lettertype is MRF Quirky and authentic hand font en vind je op DaFont.com.

quirky and authentic hand font