Mooi Verhaal..... Wat is een BOM-album?

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik met een BOM-album bezig. Maar wat is dat nu eigenlijk een BOM-album?

album 001

Daar waar we meestal een album maken van een vakantie of het baby-album van de kinderen, scrappen we vaak niet over ons zelf. Maar toch kan het best goed zijn, om jezelf ook eens tot onderwerp van een album te maken. Op internet kun je allerlei ideeën vinden, zoals bij onderstaande links:

Helaas is er weinig te vinden in de Nederlandse taal, dat was in de beginjaren van het scrappen in Nederland wel iets beter geregeld. Toch is het niet zo moeilijk om een dergelijk album te maken. Wel is het handig om van te voren een aantal dingen te bedenken.

  1. Maak ik het album zelf of koop ik een kant en klaar album?
  2. Hoe groot wordt het album?
  3. Gebruik ik een album met insteekhoezen of "echte" papieren pagina's?
  4. Of maak ik een digitaal album?
  5. Krijgt het album nog een eigen thema, naast het BOM-thema?
  6. Kies ik voor een strakke lay out voor alle pagina's of maak ik gewoon lay outs die passen bij het onderwerp?

Voor mijn album heb ik er voor gekozen om een kant en klaar album te kopen. De kaft is nog gewoon grijs, ik moet nog bedenken hoe ik deze ga bedekken. De pagina's worden bewaard in insteekhoezen, zo blijft alles netjes, als je er door bladert.

album 002

Het formaat van de pagina's is 30x30 cm. Op deze manier kan ik veel foto's en/of tekst kwijt op de verschillende lay outs. Wel heb ik erover gedacht om soms een kleinere pagina er tussen te voegen, maar dit heb ik nog niet toegepast.

album 003

Ik maak geen digitaal album, maar ik zou er  nog wel voor kunnen kiezen om digitale technieken te gebruiken. Zo maak ik regelmatig gebruik van digitaal dessinpapier. Dit druk ik dan af op cardstock of andere papier met een structuurtje.

Het is niet echt een thema, maar ik heb er wel voor gekozen om voor de titels van de lay outs een titel van Bløfnummer te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te druk wordt, heb ik er tevens voor gekozen om Kraftcardstock te gebruiken als basis voor de pagina's. Daarnaast gebruik ik maar een aantal lettertypes, naast mijn eigen handschrift.

Janda Curlygirl Font

kg cold coffee

kg love somebody

ofwildflowersandwings

Voor de indeling had ik in eerste instantie bedacht om een vast sjabloon te gebruiken voor elke lay out, maar hier ben ik na 1 pagina al vanaf gestapt. Wel probeer ik om de pagina's op elkaar te laten lijken.