Mooi Verhaal.... Aan de kust.

Tijdens een korte vakantie in Zeeland, nadat ik daar al jaren niet meer was geweest, gingen we naar "mijn" strandje. Het is absoluut niet het mooiste strand van Zeeland, aangezien het uitkijkt over de havens van Vlissingen e.d. Voor mij heeft het echter een speciale betekenis.

aandekust 007

Vandaar dat ik een paar foto's van dit strandje verwerkte in deze lay out met de toepasselijke titel. De foto's heb ik zelf geprint of fotopapier en de tekst van de journaling printte ik op vellum. De foto's wil ik ooit in het echt laten printen, vandaar dat ik nog niet alles heb vastgeplakt. Het vellum zal ik hiervoor door de Xyron halen, zodat er een onzichtbare plaklaag op komt en ik de journaling zo netjes op de pagina kan bevestigen.

aandekust 005

De titel heb ik uit Bazzillcardstock gesneden met de Cameo en hiervoor gebruikte ik hetzelfde lettertype, dat ik ook voor de journaling heb gebruikt. Nu was ik dit vergeten op te schrijven, dus ben ik gisteren een tijdlang bezig geweest om uit te zoeken welk font dit nu was. Het het font Of Wildflowers and Wings te zijn en je kunt het vinden op DaFont.com.

ofwildflowersandwingsDe pagina's heb ik omlijnd met een randje gemaakt met een grijze tint Neocolor II. Deze krijtjes gebruikte ik ook om de meeuwen in te kleuren. Helaas kan ik zelf niet zo goed tekenen, vandaar dat ik op zoek ging naar een voorbeeld op internet. Ik vond een aantal meeuwen die door Monica Maas geschilderd zijn. Uit welk boek deze tekeningen komen zou ik niet durven zeggen, maar ze stonden een aantal jaar geleden wel op haar webstie.

aandekust 008

Ik printte de meeuwen en kleurde de randen met een zacht potlood. Daarna kon ik de meeuwen overbrengen op het eigenlijke papier en inkleuren met de Neocolor II. De lijnen heb ik aangebracht met een fijnlijner, maar het zo ook Oostindische inkt kunnen zijn. Dat heb ik niet opgeschreven en niet onthouden. Een van de meeuwen knipte ik nog uit, zodat ik deze over de foto kon plakken voor een speels effect. De lay out is er een in mijn BOM geworden.