Mooi Verhaal..... Diaraampjes bekleden.

Deze scrapbooktechniek is misschien wel een beetje kitsch en campie, maar toch kan het een leuke aanvulling van je lay out zijn.

diaraampje 001

Om een diaraampje te kunnen bekleden heb je natuurlijk een diaraampje raampje nodig (of je zou een stuk karton kunnen gebruiken). Daarnaast gebruik ik zelf dubbelzijdig tape en een hobbymes als gereedschap. Je kunt allerlei soorten materiaal gebruiken om een diaraampje te bekleden, zorg er voor dat het materiaal niet doorzichtig is, anders zie je het raampje er door heen. Te dun of te dik materiaal kan er voor zorgen dat het beschadigd als je het omvouwt. Te dik materiaal vouwt sowieso lastig, zeker omdat je toch op een klein oppervlakte werkt.

diaraampje 003

Allereerst beplak je beide kanten van het diaraampje aan alle zijden met dubbelzijdig tape. Ik heb 2 breedtes, wat het makkelijker maakt, heb je maar 1 breedte, dan zul het tape op maat moeten maken. Verwijder van de onderkant van het raampje de beschermstrips en plakt het raampje op de achterkant van het dessinpapier.

diaraampje 004

Zorg dat je rondom genoeg papier hebt om dit om het raampje te kunnen vouwen. Knip of snijd het papier rondom het raampje weg, zodat je een makkelijk formaat hebt om mee verder te gaan. Nu snij je met een hobbymes aan de buitenkant de hoeken weg en aan de binnenkant snij je een kruis.

diaraampje 008

Zelf snij ik in het midden een soort klosje uit, zodat je geen overlap krijgt nadat je het papier hebt gevouwen. Je haalt nu de beschermstrips weg en vouwt eerst de randen van de binnenkant van het raampje om. Je kunt nu nog extra dubbelzijdig tape aanbrengen, zodat de buitenranden goed blijven plakken, nadat je deze hebt omgevouwen.

diaraampje 007

Nadat je alle randen heb vastgeplakt, kun je het diaraampje aan de voorkant nog versieren. Pas daarbij wel op, dat je het geheel niet te dik maakt, dit kan anders problemen geven in het album of de insteekhoes.

diaraampje 002