Mooi Verhaal.... F*ck Paaskaart.

Nu stuur ik normaliter met Pasen geen kaarten naar mensen, maar vanwege de omstandigheden dit jaar nu dus wel. En vanwege die omstandigheden kwam de Foute Kerststempel weer van pas.

fckpasen 003

Naast de stempelset van Carlijn Design gebruikte ik een oud lettertype van 2 Peas. Dit was jarenlang de website waar ik lettertypes en digitale sets vanaf haalde, maar helaas zijn zij ten onder gegaan in de bankencrisis. Daarom was ik in de veronderstelling dat het lettertype niet meer te vinden was, maar dat bleek van wel. Het gaat om het lettertype 2 Peas Crazy Pooch en staat op Fonts2U.com.

2peas crazy pooch

Het sneed het woord uit met de Cameo en bracht een laagje Glossy Accents aan voor een glans effect. Voor de achtergrond gebruikte ik wit cardstock en creeƫrde het wolkeneffect met een sjabloon en distressinkt Tumbled Glass.

fckpasen 002

De randen beschermde ik met schilderstape en nadat ik dit verwijderde, bracht ik met een zwarte fijnlijner een stiklijn aan. Daarna stempelde ik met Stazon Jet Black de teksten op de kaart en plakte ik het woord Pasen op zijn plek. Op aquarelpapier bracht ik de verschillende kleuren distressinkt aan, nadat ik het papier eerst nat had gemaakt. Vervolgens stempelde ik de vogels Stazon en knipte ik ze uit. Daarna gaf ik vogels nog wat extra details, door met een waterpenseel op vleugels en snavel meer kleur aan te brengen. Tenslotte kregen ze nog wiebeloogjes.

fckpasen 005

Met faomtape plakte ik de vogels op de achtergrond en deze voorzag ik van een zwarte mat en tenslotte op de witte basiskaart. In totaal maakte ik 5 kaarten met vogels in de volgende kleuren distressinkt: Shaded Lilac, Spiced Marmelade, Worn Lipstick, Candied Apple en Twisted Citron.

fckpasen 001

Als je wilt zien, hoe je met een sjabloon en distressinkt de wolken maakt, zou je naar onderstaand filmpje kunnen kijken.