Mooi Verhaal.... Kaart met een deur.

Deze kaart heb ik gemaakt voor een collega die dit even nodig had. We kennen elkaar al wat langer dan vandaag en vandaar dat deze kaart met kwinkslag wel gewaardeerd kon worden.

opendeur 004

Voor deze kaart heb ik een kleurencombinatie gebruikt van Kristina Werner. In 2019 heeft ze een serie van Combo's gemaakt en deze komt uit de tweede serie. In onderstaande video zie je hoe ze deze maakt.

Zelf heb ik geen Oxides, dus gebruikte ik de gewone distressinkt in de combinatie van Antique Linen, Stormy Sky en Bundled Sage. Nadat ik de eerste laag van de kleur had aangebracht, legde ik een sjabloon over het papier en ging toen nog een keer met de blenders over het papier. Hier zie dat ik het sjabloon recht op het papier heb geplakt. Maar ergens verschoof het sjabloon en maakte ik nog een andere versie, waarbij ik het sjabloon in een hoek over het papier plakte. En dit heb ik gebruikt voor de kaart.

opendeur 009

Daarna sneed ik met de Silhouette het design van de deur uit dit papier. Voor de knop van de deur gebruikte ik restjes zwart en glimmend papier. Ik plakte de verschillende onderdelen op een langwerpige kaart van wit cardstock. Om wat dimensie toe te voegen aan de kaart gebruikte ik hier foamtape voor.

opendeur 005

De tekst aan de voorkant is van Loesje en schreef ik met de Cameo en een Stabilo fijnlijner op de kaart. Aan de binnenkant van de kaart gebruikte ik een stempel van Carlijn Design (Foute Kerst). De rest van de tekst schreef ik weer met de Cameo. De sleutel is een design van Silhouette en vind je hier. Deze sneed ik uit een restje zwart cardstock.

opendeur 008

Door de lengte van de kaart had ik genoeg ruimte om aan de binnenkant van de kaart nog een persoonlijke boodschap te schrijven. Welk lettertype ik voor de groene teksten heb gebruik, weet ik niet meer, ik heb wat slecht de administratie bij gehouden de laatste tijd.