Mooi verhaal.....Kerstkaart van 2018.

Voor de kerstkaart van 2018 kwam de inspiratie al tijdens onze vakantie in Noorwegen. Tijdens een wandeling in de bergen genoten we van het uitzicht, maar ook van flora en fauna. En zo viel ons oog op dit mooi gekleurde mos en we zeiden gelijk tegen elkaar, dit plaatje komt op onze kerstkaart dit jaar.

foto 13x10

Eenmaal thuis begon ik op tijd met de voorbereidingen. Foto laten afdrukken en er passend papier bij zoeken op de Kreadoe. Helaas was daar mijn "vaste" papierkraam Jen Compen niet meer te vinden. Gelukkig waren er andere kramen, waar ik wel slaagde voor rood en wit papier. Thuis had ik nog lichtgroen papier liggen, dat van pas kwam. Het rode lint heb ik ook op de Kreadoe gekocht, het groene lint zat aan labels die ik ooit bij het Kruidvat had gekocht.

fragment core fragment core tekst

Het lettertype dat ik voor deze kaart heb gebruikt, vond ik natuurlijk op DaFont.com en heet Fragment Core.

kerstkaart 009

Na het passen en meten en kleurvolgorde bepalen, kon ik de onderdelen van de kaart gaan maken. Deze kaart bestond uit een witte basis. Daarop komt een rood vlak. De foto is uitgelijnd in het midden en komt op een witte kaart. De tekst schreef ik met de Cameo op labels die met dezelfde Cameo uitgesneden werd.

kerstkaart 002 kerstkaart 003

Om de basis netjes recht te vouwen, gebruikte ik de aanlegrand van mijn Fiskars snij-apparaat en een vouwbeen. Op deze manier kun je snel kaarten recht vouwen. Om de foto netjes uitgelijnd op de kaart te kunnen plakken, heb ik een mal gemaakt van plastic, waarop ik met viltstift de juiste plaats had aangegeven. Deze gebruikte ik als mal om de foto en de onderliggende lagen netjes aan te brengen.

kerstkaart 012

Bij deze kaart werkte ik volgens het lopende band principe en maakte stapsgewijs deze kaart, zodat hij wederom op tijd de deur uit kon.

kerstkaart 014