Mooi verhaal.....Kerstkaart van 2020.

Dit jaar was ik al heel vroeg klaar met het maken van mijn kerstkaarten. Half september had ik alle kaarten en enveloppen klaar liggen voor verzending.

kerst2020 025

Ergens in juli kreeg ik inspiratie en ging ik aan de slag met de stempel van Gummiapan. Ik maakte eerst een voorbeeld op kladpapier, waarbij ik een beetje kon spelen met de kleuren en zo.

kerst2020 009

Toen ik eenmaal wist wat ik wilde, ging ik aan de slag. Eerst stempelde ik de ijsbeer op kopieerpapier om het vervolgens met de PixScan-functie van de Cameo te kunnen bewerken. Ik wilde namelijk de truitjes en de sjaals als een paperpiecing aan de beer toevoegen. Met Silhouette Studio gaat dit gemakkelijk. Zodoende kon deze onderdelen uitsnijden met de Cameo.

kerst2020 019 kerst2020 011

Ik maakte ook nog een sjabloon voor de trui en de sjaal, zodat ik met mijn stempelplatform de stempelrand kon aanbrengen. Deze techniek heb ik afgekeken van Jennifer McQuire (zie onderstaande video vanaf ongeveer 2 minuten).

De sjaals kregen een ribbelrand door lijntjes aan te brengen met een zwarte fineliner. De beer heb ik gestempeld op kaarten gemaakt van Aquerelle papier van de Action. Dit papier sneed ik op maat: 20 x 6,5 cm. Daarna kreeg de beer een beetje kleur met 2 alcoholmarkers van de Action. Na het stempelen en inkleuren, kon ik de losse onderdelen erop plakken.

kerst2020 020

kerst2020 013

Daarna stempel ik nog willekeurig 5 sneeuwvlokken op de kaart (stempel is ook van Gummiapan) en daarna maakte ik nog een lijntje langs de rand. Maar ja, toen moest de tekst er nog op.....

kerst2020 007 kerst2020 001

Normaal gesproken als ik de teksten met de Cameo op de kaarten schrijf, doe ik dit voor het snijden en plakken en zo. Maar met de PixScan ging het andersom ook. Met de gescande afbeelding kon ik ongeveer uitmeten waar de tekst moest komen. Ik maakte een sjabloon waar ik de kaarten in kon plakken op de snijmat. Deze plakte niet meer zo goed, dus gebruikte ik afplaktape om ze te bevestigen.

kerst2020 003 kerst2020 002

Na het uitschrijven van de teksten, kleurde ik de dikkere letters nog in met dezelfde fineliner. Het blauwe cardstock (Jen Compen) werd dubbelgevouwen en vervolgens kon ik de witte kaarten op de blauwe plakken met het oude vertrouwde dubbelzijdige tape van de Action. De kaarten waren toen klaar, maar vanwege het slimline formaat had ik geen enveloppen. En ik wilde geen saaie witte enveloppen gebruiken.

kerst2020 027

Dus maakte ik van blauw kopieerpapier (Action) enveloppen. Hierbij moest ik wel rekening houden van de eisen van Post.nl. Er zijn namelijk minimum en maximumformaten voor een envelop.

kerst2020 029

Na wat snijden, vouwen en plakken waren ook de enveloppen klaar en was het wachten op Kerst.

kerst2020 025